2019届高考全国卷金优英语模拟八
1、每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What will the woman probably do? A. Stay at home. B. Buy a book. C. Go to the countryside. 2. What will the woman eat?
A. Eggs and toast. B. Fruit and vegetables. C. Toast and fruit.
3. Whom is the woman speaking to? A. A repairman. B. A salesman. C. A receptionist.
4. What does the man think of the watch? A. He thinks it looks awesome. B. He feels it is expensive. C. He can’t tell if it is different. 5. What does the man mean at the end? A. He won,t be able to watch the game. B. He won’t play in the game.
C. He’ll go to see a doctor this weekend. 听第6段材料,回答第6、7题。
6. What problem are the speakers discussing? A. A late delivery. B. A truck accident. C. A damaged box.
7. What will the man probably do?
1
A. Check the package himself. B. Leave the box on the truck. C. Place another order.
听第7段材料,回答第8、9题。 8. What will the man do to keep dry? A. Use an umbrella.
B. Put a newspaper over his head. C. Put on a raincoat. 9. Where are the speakers?
A. In California. B. In Arizona. C. In Oregon.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. How many tyres does the woman suggest the man replace? A. One. B. Two. C. Three.
11. What will the man do for his car in about six months? A. Get the brakes fixed.
B. Get the rest of the tyres replaced. D. Get the left headlight checked out. 12. How much will the man pay at last? A. $ 300. B. About $ 5500. C. About $ 1000.
听第9段材料,回答第13至16题。 13. Where is the man going next year? A. To Italy. B. To Spain. C. To Argentina.
14. What does the man say about his French?
2
A. He is good at it. B. He studied it at school. C. He’s still learning it.
15. What language can the woman speak? A. Spanish. B. Italian. C. French.
16. According to the man, what is best for learning a new language? A. Studying it every day. B* Living in another country.
C* Communicating with the native people. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Which product is 10% off?
A. Men’s shoes. B. Women’s socks. C. Bathroom items.
18. Where can soda be found?
A. In Row Nine. B. In Row Seven. C. In Row Six.
19. Which food is being served in Row Eight? A. Pasta. B. Baked chicken. C. Fruit salad.
20. Who will help people find what they want? A. Chefs. B. The speaker. C. Workers in the red shirts.
2、HEARST CASTLE,CA
Hearst Castle is open for tours daily,except Thanksgiving,Christmas and New Year^ Day.
3
Tour A—The Grand Rooms
View the ground floor rooms of La Casa Grande where Mr. Hearst’s guests met their host and were entertained during their stay. See the Assembly Room, where guests met for cocktails, the Refectory,where meals were served,the Morning Room, Billiard Theater. Your knowledgeable guide will bring this big house to life sharing stories about Mr. Hearst, his many guests,and the art collection it contains. Prices: Adults: $ 25. 00;Children: $ 12. 00. Tour B—The Upstairs Suites(套房)
This tour features rooms on the upper floors of Casa Grande. Travel through guest suites on your way to the Library where Mr. Hearst housed a collection of 2,000-year-old Greek pots. Visit Mr. Hearst's private third floor suite including his bedroom and private study where he held business meetings. Learn about the genius of architect Julia Morgan and the way she put Mr. Hearst's art collection into the design. Prices: Adults: $ 20. 00?Children: $ 10. 00. Tour C—Evening Tour
This tour allows visitors to experience the Castle at night as a visitor to the Castle in the 1930s might have. It features highlights from the experience,Upper Floors of Casa Grande,and Garden tours.
Evening tours are offered on most Fridays and Saturdays during March-May October-December. Prices: Adults: $ 36. 00;Children: $ 18. 00. Tour D—Accessible Holiday Twilight
This tour is wheelchair accessible. Visitors who have difficulty climbing stairs»or who cannot stand or walk for extended period, may also benefit from this tour. Accessible transportation is provided from the Visitor Center to all areas of the Holiday at Hearst Castle tour. Call 866-712-2286 for additional information. Prices: Adults: $ 30.00;Children: $ 15. 00.
1.Which place can you take your child to visit if you have a tight budget? A.The Morning Room. B.The Upstairs Suites. C.The Grand Rooms. D.The Billiard Room.
2.Which of the following is proper for you to take part in Tour C? A.A Saturday in July. B.A Saturday in April. C.A Friday in January.
4
D.A Friday in September.
3.Which is the best choice for disabled people? A.Tour A. B.Tour B. C.Tour C. D.Tour D.
3、 Almost every day we come across situations in which we have to make decisions one way or another. Choice, we are given to believe, is a right. But for a good many people in the world in rich and poor countries, choice is a luxury—something wonderful but hard to get, not a right. And for those who think they are exercising their right to make choices, the whole system is just an illusion — a false idea created by companies and advertiser, hoping to sell their products.
The endless choice gives birth to anxiety in people’s lives. Buying something as basic as a coffee pot is not exactly simple. Easy access to a wide range of everyday goods leads to a sense of powerlessness in many people, ending in the shopper giving up and walking away, or just buying an unsuitable item that is not really wanted. Recent studies inEnglandhave shown that many electrical goods bought in almost every family are not really needed. More difficult decision-making is then either avoided or trusted into the hands of the professionals, lifestyle instructors, or advisors. It is not just the availability of the goods that is the problem, but the speed with which new types of products come on the market. Advances in design and production help quicken the process. Products also need to have a short life so that the public can be persuaded to replace them within a short time. The typical example is computers, which are almost out-of-date once they are bought. This indeed makes choice a problem. Gone are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one thing; no choice, no anxiety. 1.What does the author try to argue in Paragraph 1? A.The exercise of rights is a luxury. B.The right of choice is given but at a price. C.The practice of choice is difficult. D.Choice and right exist at the same time. 2.Why do more choices of goods cause anxiety?
A.Professionals find it hard to decide on a suitable product.
B.People are likely to find themselves overcome by business persuasion. C.Companies and advertisers are often misleading about the range of choice.
5
D.Shoppers may find themselves lost in the broad range of items.
3.By using computers as an example, the author wants to prove that _______. A.advanced products meet the needs of people B.competitions are fierce in high-tech industry C.products of the latest design flood the market D.everyday goods need to be replaced often 4.What is this passage mainly about? A.The variety of choices in modern society.
B.The opinions on people’s right in different countries C.The helplessness in buying decisions
D.The problems about the availability of everyday goods.
4、 The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.
Research shows that giving up driving is one of the key reasons for a fall in health and well-being among older people, leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.
Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing in-vehicle technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving into later life.
These include custom-made navigation(导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations. Phil Blythe explains: “For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.” \"But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before they really need to.\"
Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains, \"The Drive LAB is helping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.
\"For example, most of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit
6
and be at risk of getting fined. We’re looking at the benefits of systems which control their speed as a way of preventing that.
\"We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”
1.What is the purpose of the Drive LAB? A.To explore new means of transport. B.To design new types of cars. C.To find out older driver's problems. D.To teach people traffic rules.
2.Why is driving important for older people according to Phil Blythe? A.It keeps them independent. B.It helps them save time. C.It builds up their strength. D.It cures their mental illnesses.
3.What do researchers hope to do for older drivers? A.Improve their driving skills. B.Develop driver-assist technologles. C.Provide tips on repairing their cars. D.Organize regular physical checkups. 4.What is the best title for the text? A.A new Model Electric Car B.A Solution to Traffic Problems C.Driving Services for Elders D.Keeping Older Drivers on the Road
5、 Many years ago, people relied on the sun, the moon and stars to find their way around. Later, the compass was introduced. And now, we have satnav(卫星导航) systems to guide us. The earliest built satnav system is the Global Positioning System, which belongs to the US. Then there is Russia’s Global Navigation(导航) Satellite System, the European Union’s Galileo and China’s own satellite navigation system, BeiDou.
On October 14, 2017, an ARJ21-700 plane, which was the first domestically-produced jet equipped with the BeiDou navigation system, successfully completed a test flight. The results showed the performance of the system
7
developed by China matches that of similar systems produced aboard, according to the Commercial Aircraft Corporation of China.
Since its introduction in 2000, the Beidou navigation system has seen increasing numbers of applications linked to everyday life, from shared bikes to farming.
When it comes to shared bikes, smart locks that support BeiDou chips offer more accurate positioning than others, making it easier to find a bike.
Farmers can use BeiDou-enabled tractors to plow(犁) the soil and use unmanned aircraft with BeiDou to sow seeds, which can improve efficiency and make better use of resources. BeiDou's farming applications have spread from Heilongjiang Province to Beijing, Liaoning, Shanxi, Hubei and other regions across China.
With its many uses,the Beidou navigation system is even playing a big role in the Belt and Road Initiative(一带一路倡议). Today, there are more than 20 BeiDou satellites above our heads, and China plans to launch even more this year to expand the BeiDou network to better serve the Belt and Road Initiative.
“As BeiDou expands its overseas reach, it will be increasingly popular in the logistics(物流) industry,” said Miao Qianjun,secretary-general of the navigation services association. “Ships, for example,can use it to position themselves while sailing across oceans to European countries, no longer limited to Southeast Asian regions in the near future.\" 1.What is the purpose of the first paragraph? A.To compare some modern satnav systems. B.To describe the benefits of satnav systems. C.To tell us how satnav systems were created.
D.To introduce some satnav systems and their functions.
2.What can we know about the BeiDou navigation system according to the article? A.It was used successfully in a new jet plane. B.It is more powerful than other satnav systems. C.It was introduced to China on October 14, 2017. D.It wasn’t used in our everyday life until recently.
3.The BeiDou navigation system is already widely used for ________. A.plowing the soil and sowing seeds B.improving the efficiency of networks C.producing more smart locks for shared bikes D.navigating ships across oceans to European countries
4.What is Miao Qianjun’s attitude toward the future of the BeiDou system?
8
A.Worried. B.Casual. C.Positive. D.Doubtful.
6、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Universities around the country are doing everything they can to become green campuses.①__________, but there are also items that every student can do to contribute to a green campus and an eco-friendly lifestyle. 1. Recycle everything, especially paper!
The amount of paper a college student goes through every year is enormous. There are class notes, term papers, student newspapers, graphs and pictures printed out plus countless other random items.②__________, but the way you handle all the paper can really help create a green campus. Look for recycling boxes by dorms, restaurants and classrooms.
2. Use your printer wisely.
③ __________. This is a huge way to save on paper. Also, to save ink, use the low quality setting on files that don’t need to look too nice. Lastly, think about what you’re printing out. If you can show someone the website on a screen, do it. You don’t need to print out. 3. Limit the use of paper napkins(餐巾).
We’re not telling you to eat cleaner, but we’re telling you not to overdo it. Generally, a lot of fast food is eaten by college students, which means a lot of napkins get grabbed(拿取) on the way out.④__________. 4. Walk, bike, and limit the use of your car.
Most campuses, especially those that are trying to become a more eco-friendly campus, have pretty good public transportation.⑤__________. Walking or biking will help make your campus green. If you must drive, try to find others who need to as well, and carpool to reduce pollution. A.Limit the amount you take
B.Buy as many recycled goods as possible C.We know that these things can’t be avoided
D.There are plenty things that universities have been doing E.On top of that, almost all universities are pedestrian(行人) friendly F.Therefore, carpooling has become more and more popular these days.
G.Teachers usually don’t mind if they read papers that are printed on both sides of the paper
9
7、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
To make a difference in a child’s life, I recently Joined the Make-A-Wish Arizona team, which was able to accept 355 wishes this year. While each wish was as 1 as the child who dreamt it, one that touched me most was Annie’s wish to meet the Pope(罗马教皇). In fact, there was not one 2 eye in the Wish House when Annie’s wish came true.
Given 3-6 months to live after being 3 to have stage IV stomach cancer, most people would be 4 . Not Annie, who wrote the most 5 letter to us asking for her wish: to have last rites (临终祈祷) 6 to her by the Pope. Well, the Pope doesn’t do that, but he did 7 to meet with her, and with planning by the staff, she eventually met the Pope and got a 8 from him. The time with him was 9 short of extraordinary. She reported that he even posed for photos!
Nothing could have made this 10 more amazing when the Pope asked the crowd to wait a moment while he 11 a full mass(弥撒)for her. Working there, we were all 12 to meet Annie as she came to the Wish House to 13 her remarkable story. She is 14 a fortunate young lady!
Wishes like Annie’s give life new meanings. You can 15 what an incredible amount of support it takes to make these happen. That is 16 I encourage you to join me in making a 17 to this charity activity, whether it is $30, $50, $100 or even more. Remember it can 18 allowing more wishes like Annie’s to come true and it can help Make-A-Wish kids 19 their courage to face illnesses and find a(an) 20 point in their lives. 1.A.sincere B.amazing C.beautiful D.absurd 2.A.sad B.upset C.dry D.wide
3.A.assumed B.expected C.warned D.told 4.A.disappointed B.annoyed C.desperate D.lonely 5.A.demanding B.touching C.personal D.confidential 6.A.conducted B.introduced C.expressed D.mentioned 7.A.agree B.want C.hope D.like
8.A.comfort B.sympathy C.shelter D.blessing 9.A.nothing B.something C.anything D.everything 10.A.wish B.idea C.story D.girl
11.A.appointed B.gathered C.arranged D.invited 12.A.privileged B.interested C.embarrassed D.excited
10
13.A.announce B.share C.spread D.declare 14.A.frequently B.gradually C.truly D.properly 15.A.believe B.imagine C.predict D.confirm 16.A.how B.why C.when D.what
17.A.promise B.devotion C.difference D.donation 18.A.stick to B.object to C.contribute to D.add to 19.A.seize B.regain C.convey D.possess 20.A.relevant B.appropriate C.valuable D.turning
8、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I used to live in India. Occasionally, I travelled through villages ①__________people seemed to earn just enough ②__________( make) ends meet. Unexpectedly, I saw smiling faces and smiling eyes of the people that ③__________(willing) gave me directions to my destinations, which displayed a friendly curiosity in me during my journey.
I also ④__________(live) for 3 years on Wall Street. I met some people with a lot of money but still unhappy. I am not ⑤__________(suggest) that all the rich are unhappy. But ⑥__________fact that there are some rich people who look depressed while there are some poor who look ⑦__________(delight) shows that there must be something else that can bring happiness rather than just money and comfort. you see, happiness is not a matter of how much money you have and doesn't stand ⑧__________having nice comforts like a house, a car, or a high-paying job. You can feel happy listening to a good song, you can feel happy ⑨__________(witness) a beautiful sunrise, and you ran also feel happy in any other way that doesn't require many ⑩__________(possess) at all.
9、假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及二个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:
1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Good evening, ladies and gentlemen. I feel great honored to speak on behalf of all
11
the camp members. First of all, I’d like to express my sincere thank to all the teachers
and host families which have given us a lot of help in life and in study. During past
few weeks we have had a wonderful time and achieve a lot. The host parents took
care of us, which made us feeling at home. But with the help of the teachers we have
made great progress in English. Meanwhile, we have got to know more about western
history and culture before seeing so many places of interests. What’s more, the visit to
such famous universities as Harvard University and Stanford University that has
broadened our horizons.
What they have gained from this camp is not only knowledge, but also friendship.
I hope our friendship will last forever. Thank you!
10、假定你是李华,是某高中的一名学生。为了让更多的人了解中国优秀的传统文化,你校近日将举办中国传统文化展(The Traditional Chinese Culture Fair)。请给你的外教史密斯先生(Mr. Smith)写一封电子邮件,邀请他参加。
邮件的内容包括:
1. 展会的宗旨、时间、地点以及参加人员; 2. 展出内容:相关书籍、图片、实物等。 注意:
1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
12
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案以及解析
1答案及解析:
答案:1-5 AABCB 6-10 CABCC 11-15 ABCBB 16-20 CBAAC
2答案及解析: 答案:1.B; 2.B; 3.D
解析:1.细节理解题。该题问的是如果你的预算比较紧,你可以带孩子去哪个地方。对比四个旅行地点的价格可知,Tour B最便宜。
2.细节理解题。根据 Tour C 中的“Evening tours are offered on most Fridays and Saturdays during March-May & October-December”可知,Tour C的适宜时间为3〜5月、10〜12月的大多数星期五和星期六。B选项(四月的一个星期六)符合题意。
3.细节理解题。根据 Tour D 中的 “This tour is wheelchair accessible. Visitors who have difficulty climbing stairs,or who cannot stand or walk for extended period, may also benefit from this tour. ”可知,Tour D适合那些坐轮椅的、爬楼梯有困难的和不能长时间行走或站立的人。
3答案及解析: 答案:1.C; 2.D; 3.C; 4.C
解析:1.此题为归纳试题。从But for a good many people in the world, in rich and poor countries, choice is a luxury, something wonderful but hard to get, not a right中可以归纳出答案
2.此题为归纳试题。从Buying something as basic as a coffee pot is not exactly simple. Easy access to a wide range of everyday goods leads to a sense of powerlessness in many people, ending in the shopper giving up and walking away, or just buying an unsuitable item(商品) that is not really wanted中可以归纳出答案
3.作者借助计算机为例子来证明Products are almost out-of-date once they are bought. 这其中的原因就有the
13
speed with which new types of products come on the market以及Advances in design and production help quicken the process.
4.此题为归纳大意试题。通读全文,不难发现:本文主要分析在面临选择作出决定的艰难。
4答案及解析: 答案:1.C; 2.A; 3.B; 4.D
解析:1.细节理解题。由第一段中的in order to understand the challenges faced by older drivers 和第六段中的 is helping us to understand what the key stress points and difficulties are for older drivers 可知,研究人员研究的目的是了解老年司机面临的挑战和发现关键的问题在哪里。答案选C。
2.细节理解题。根据第四段第二句中的preserving their independence可以得知开车对于保持老年人的性是非常重要的,这也给了老年人不依赖于别人而出行的自由,因此A项正确。
3.推理判断题。根据第六段最后一句的use technology to address these problems. ” 和文章最后一句可知,研究人员这样做是为了发明帮助老年人驾驶的技术,因此B项正确。文章不是说老年人的驾驶技术不好,而是说老年人因为年龄问题在开车时会遇到一些困难,因此A项错误。
4.主旨大意题。综合全文可知,文章讲述的是研究人员正在研究如何保证老年人开车安全的问题,因此D项是最佳答案。 全文翻译
纽卡斯尔大学的智能交通团队已经将一辆电动汽车变成了一个名为“ DriveLAB”的移动实验室,以了解老龄司机所面临的挑战,并发现关键的压力点。
研究表明放弃驾驶导致他们变得更加孤立、不活跃,是老年人健康和福祉下降的关键原因之一。
在菲尔•布莱斯教授的带领下,纽卡斯尔团队正在为老龄司机开发车载式汽车技术,他们希望这些技术能帮助老年人一直到晚年也能继续开车。
这些技术包括定制的导航工具、夜视系统和智能速度适应。菲尔•布莱斯解释说:“对于许多老年人, 尤其是那些独自生活或在乡村生活的老年人来说,开车对保持他们的性以及不必依赖他人而出行的自由都很重要。” “但我们都必须承认,随着年龄的增长,我们的反应会慢下来,这往往会导致人们回避任何具有潜在挑战性的驾驶状况,并对驾驶技能失去信心。结果是,人们在真正需要之前就停止开车了。”
老年驾驶研究的首席研究员艾米郭博士解释说:“DriveLAB正帮助我们了解老年驾驶者的主要压力和困难,以及我们如何利用技术来解决这些问题。”
“例如,我们大多数人都认为老龄司机开车总是比其他人慢,但令人惊讶的是,我们发现,在时速30英里的区域,他们很难保持恒定的速度,因此更有可能打破限速,并有面临被罚款的风险。我们关注的是控制其速度的系统的好处,以防止这种情况的出现。”
14
“我们希望我们的工作将帮助找到技术解决方案,确保老龄司机行车更安全。”
5答案及解析: 答案:1.D; 2.A; 3.A; 4.C
解析:1.推理判断题。根据第一段中提到的“...the Global Positioning System... , Russia's Global Navigation Satellite System, the European Union’s Galileo and China’s own satellite navigation system,BeiDou. ”可知,第一段的主要目的是介绍一些卫星导航系统以及各自的功能。
2.细节理解题。根据第二段第一句话“On October 14, 2017,an ARJ21-700 plane, which was the first
domestically-produced jet equipped with the BeiDou navigation system, successfully completed a test flight. ” 可知A项正确。
3.细节理解题。根据第五段第一句话“Farmers can use BeiDou-enabled tractors to plow the soil and use unmanned aircraft with BeiDou to sow seeds,”可知,农民们能够使用配有北斗导航系统的拖拉机耕地和无人机进行播种。 4.推理判断题。在最后一段中他提到“随着北斗系统不断扩展其海外服务区域,它将在物流行业日益普及。比如,船只在航行至欧洲国家的途中可以用北斗系统对自身进行定位,而不只是局限于东南亚地区”。由此可推断出他对BeiDou系统的前景是非常乐观的。
6答案及解析: 答案:D; C; G; A; E 解析:
语篇解读本文倡导学生行动起来,养成环保的习慣,并提出了几点建议。 1. D细节句。根据空后内容可知,D项符合题意:
2. C细节句。根据空后内容“但是你处理所有纸的方法真的会影响绿色校园的创造”可知,空格处应该是:这些事情不能被避免。故选C。
3. G细节句。根据空后内容“这是节约纸张的好方法”可知,空格处大意应是:老师们通常不介意他们阅读的试卷在两面都印上题。故选G。
4. A细节句。根据空前内容可知,空格处大意应是:拿餐巾纸的数量。故选A。 5. E细节句。根据空前内容可知,E项符合题意。
7答案及解析:
答案: 1.B; 2.C; 3.D; 4.C; 5.B; 6.A; 7.A; 8.D; 9.A; 10.A; 11.C; 12.A; 13.B; 14.C; 15.B; 16.B; 17.D; 18.C; 19.B; 20.D
15
解析: 1. 考查形容词。A. sincere 真诚的; B. amazing 令人惊叹的; C. beautiful 漂亮的; D. absurd 可笑的。根据后面one that touched me most was Annie’s wish to meet the Pope 以及Nothing could have made this ____10____ more amazing得知,尽管每个愿望都和有梦想的孩子一样神奇,但是有一个愿望最感动我。故选B。
2. 考查形容词。A. sad 悲伤的; B. upset 失望的; C. dry 干燥的; D. wide 宽广的。根据下文的故事得知白宫在场的每个人都被安妮感动,大家都眼眶湿润。故选C。
3. 考查动词。A. assumed承担,假设; B. expected 期望; C. warned 警告; D. told 告诉。根据下文安妮被告知还有三到六个月的寿命时,她没有绝望。故选D。
4. 考查形容词。A. disappointed 失望的; B. annoyed 恼火的; C. desperate 绝望的; D. lonely 孤独的。根据Given 3-6 months to live得知一般人得知只有三到六个月的寿命的人会感到很绝望的。故选C。
5. 考查形容词。A. demanding 要求; B. touching 感人的; C. personal 个人的; D. confidential机密的;表示信任的。根据前面one that touched me most was Annie’s wish to meet the Pope得知安妮写了很多感人的信件。故选B。
6. 考查动词。A. conducted管理;引导,做; B. introduced 介绍; C. expressed 表达; D. mentioned 提及。安妮的愿望是希望教皇能给自己做临终祈祷。故选A。
7. 考查动词。A. agree 同意; B. want 想要; C. hope 希望; D. like 喜欢。根据she eventually met the Pope得知教皇一开始没有为小安你祷告,但是他的确同意见见安妮。故选A。
8. 考查名词。A. comfort 安慰; B. sympathy 同情; C. shelter 避难所; D. blessing 祝福。教皇见到即将离世的安妮当然是给她祝福。故选D。
9. 考查代词。A. nothing 没有事情; B. something 一些事情; C. anything 任何事情; D. everything 一切事情。She reported that he even posed for photos! 得知安妮非常享受和教皇在一起的时间。be short of 缺少,加否定代词表示非同寻常,故选A。
10. 考查名词。A. wish 愿望; B. idea 想法; C. story 故事; D. girl 女孩。根据one that touched me most was Annie’s wish to meet the Pope,得知这里在讲述安妮的愿望。故选A。
11. 考查动词。A. appointed 任命; B. gathered 聚集; C. arranged 安排; D. invited 邀请。根据下文得知教皇为安妮准备了一场弥撒。故选C。
12. 考查形容词。A. privileged给予…;特免; B. interested 兴趣; C. embarrassed 使…尴尬; D. excited 使…兴奋。根据Working there, 得知因为我们在这里工作所以有在场目睹全过程的。故选A。
13. 考查动词。A. announce 宣布; B. share 分享; C. spread 展开; D. declare 宣称。根据her remarkable story得知安妮来到愿望屋分享她的故事。.故选B。
14. 考查副词。A. frequently 频繁地; B. gradually 逐渐; C. truly 真正地; D. properly 合适地。根据her remarkable story得知得知大家认为安妮真是一个幸运的女孩。故选C。
16
15. 考查动词。A. believe 相信; B. imagine 想像; C. predict 预测; D. confirm 确认。根据what an incredible amount of support it takes to make these happen.得知要实现这个愿望需要多大的支持你是可以想像到的。故选B。
16. 考查关系词。A. how 如何; B. why 为什么; C. when 当时; D. what 什么。根据what an incredible amount of support it takes to make these happen.得知需要很多支持才能实现孩子们的愿望,所以作者号召大家加入慈善捐赠行列。故选B。
17. 考查名词。A. promise 答应; B. devotion 奉献; C. difference 不同; D. donation 捐赠。根据whether it is $30, $50, $100 or even more.得知作者号召大家捐赠。故选D。
18. 考查动词短语。A. stick to 坚持; B. object to 反对; C. contribute to 促进; D. add to 增加。根据allowing more wishes like Annie’s to come true and it can help得知大家的捐赠可以实现孩子们的愿望,帮助有梦想的孩子们。促进符合句意。故选C。
19. 考查动词。A. seize 抓住; B. regain 收复; C. convey 传达; D. possess 拥有。根据their courage to face illnesses得知是孩子们可以重获面对疾病的勇气。故选B。
20. 考查形容词。A. relevant 相关的; B. appropriate 合适的; C. valuable 有价值的; D. turning 转折的。根据allowing more wishes like Annie’s to come true and it can help得知大家的捐赠可以帮助孩子们找到生活的转折点。故选D。
8答案及解析:
答案:where; to make; willingly; lived; suggesting; the; delighted; for; witnessing; possessions 解析:
作者通过对在华尔街的生活经历和在印度的经历的对比,对什么是幸福有了新的体会。
1. where考査定语从句。设空处引导定语从句.修饰先行词villages,关系词在从句中作地点状语,故用where。 2. to make考査不定式。此处用不定式作目的状语。make ends meel 使收支相抵,量入为出。
3. willingly考查副词。此处指“很愿意为我指引到达我的目的地的方向”.副词修饰动词gave。willingly adv.乐意;愿意.
4.lived考査动词时态。句意:我也曾在华尔街生活了三年. “生活在华尔街”是过去的事情,要用一般过去时。 5. suggesting考査动词时态。句意:我并不是在说所有的富人都不快乐。由语境可知填suggesting。
6. the考査冠词:fact后是出at引导的同位语从句,说明fact的内容, 用定冠词表示特指,此处特指描述的这个事实。
7. delighted考査形容词。此处表示“有一些穷人看起来很高兴”。此处用形容词作look的表语。delighted 高兴的;愉快的.
17
5. for考査介词。此处表示“幸福并不代表拥有好的使生活舒适之物”。stand for 代表。
9. witnessing考査非谓语动词。目睹一次漂亮的日出,你会感到高兴。 and连接5个并列分句,根据前面的listening to a good song可知此处也要用v.-ing形式.
10. possessions考査名词。设空处作require的宾语,many修饰复数可数名词,所以设空处应该用所给词的名词形式,且还要用其复数形式。possessions n.财物,财产。
9答案及解析:
答案: Good evening, ladies and gentlemen. I feel
great honored to speak on behalf of all the camp members.
greatlythankwhich to all the teachers and host families have given us a
thankswho/thatachievelot of help in life and in study. During the past few weeks we have had a wonderful time and a lot. The
achievedFirst of all, I’d like to express my sincere host parents took care of us, which made us
feelingBut at home. with the help of the teachers we have made feelAndbefore seeing aftergreat progress in English. Meanwhile, we have got to know more about western history and culture
so many places of interests. What’s more, the visit to such famous universities as Harvard University and Stanford University that has broadened our horizons. What
they have gained from this camp is not only knowledge, but also friendship. I hope our friendship will last weforever. Thank you! 解析:
1. 副词greatly(极大地)修饰形容词honored(荣幸的),故把great改为greatly。 2. thank是可数名词,这里很明显要用复数。
3.此处为定语从句,先行词all the teachers and host families是指人,引导词在从句中作主语要用关系代词who或that,故把which改为who/that。
4.词组During the past few weeks在此处特指“在过去的几周时间里”,故在during后面加the。 5. 两个谓语动词并列,共用一个have,故把achieve改为achieved。
6. make sb. do sth.让某人做某事,后接不带to的不定式作宾补,不能接doing作宾补,故把feeling改为feel。 7. 上文说的是寄宿家庭的父母给了我们很好的照顾,下文说并且在老师的帮助下我们的英语有所提高,前后是承接关系, 故把But改为And。
8. 句意:在我们看了如此多的名胜古迹之后,我们对西方的历史和文化知道得更多了。故把before改为after。
18
9. 此句中has broadened是谓语动词,主语是the visit,没有从句,故删除that。 10. 上文说的都是we“我们”,此处也应该是we,人称前后要一致,故把they改为we。
10答案及解析: 答案: Dear Mr. Smith,
I'm writing to invite you to The Traditional Chinese Culture Fair to be held by our school at the Art Center this Friday afternoon, from 2 pm to 5 pm.
Since this event aims to help more people learn about the traditional Chinese culture, the staff, all the students and theirparents as well as anyone interested in it are welcome. At the fair, related books, pictures, videos and objects will be exhibited, through which visitors will not only understand traditional Chinese culture much better but definitely feel the unique beauty of it.
If you're interested, please come and enjoy it. And I'd be glad to offer any help. Looking forward to your early reply.
Yours, Li Hua
解析:
试题分析:本文是应用文类写作,要求写一封邀请信。要点已给出,根据写作要求和要点,本文可分三段来写:第一段表明写信的目的:第二段介绍展会的相关情况,包括展会的宗旨、时间、地点以及参加人员、展出内容等;第三段盛情邀请。写作时可适当增加细节以使行文连贯,同时要把所提示的点写全,语句通顺,同时要注意准确运用时态、语态,上下文意思连贯,符合逻辑关系。根据句意适当使用并列连词,同时也要合理运用高级词汇和高级句子为文章增色添彩。
【亮点说明】本文内容齐全,结构严谨,层次分明,布局合理,语言精炼,同时运用了高级句子。Since引导原因状语从句:Since this event aims to help more people learn about the traditional Chinese culture;非性定语从句的使用:through which visitors will not only understand traditional Chinese culture much better;条件状语从句和祈使句的使用:If you're interested, please come and enjoy it.
19
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- obuygou.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务