您好,欢迎来到步遥情感网。
搜索
您的当前位置:首页人教版英语七年级英语上册任务型阅读

人教版英语七年级英语上册任务型阅读

来源:步遥情感网
人教版英语七年级英语上册任务型阅读

一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析) 1.根据短文内容,完成下列任务。

Each child loves to celebrate their holiday. ①It is a special day for them because they can get almost(几乎) everything they want on that day. Children usually celebrate their birthdays with a party. The party may not be on the exact(准确的) date of birthday if it comes on a school day. It may be on the closest(最近的) weekend.

Some children have birthday parties at home. Parents make the house beautiful with balloons and coloured paper. And home—made food is a wonderful treat for the children. The children play different games and have lots of fun at the party.

Others may have their parties at their favourite restaurants. They eat pizza and ice cream. The waiters serve(端上) the food and also sing and play games with them.

②Every party has a birthday with candles on top. There is one candle for each year of a birthday boy's or girl's age. When the candles are lighted, everyone sings the special birthday song: HAPPY BIRTHDAY TO YOU! (1)将文中①句翻译成汉语。

(2)在文中②句空白处分别填入一个适当的单词,使句意完整上下文通顺。 Every ________party has a birthday ________with candles on top.

(3)回答问题:If their birthdays are on school days, when may they have the parties? (4)在文中找出与Parents make a wonderful birthday meal for the children意思相近的句子。

(5)在文中找出最能表达该短文主题的句子。

【答案】 (1)这对他们来说是特别的一天,因为在那一天,他们几乎能得到想要的任何东西。

(2)birthday;cake

(3)They may have the parties on the closest weekend. (4)And home-made food is a wonderful treat for the children. (5)Children usually celebrate their birthdays with a party.

【解析】【分析】主要讲了孩子们喜欢庆祝自己的生日,并且通常举行生日聚会。 (1)It is a special day意思是它是一个特殊的节日;for them意思是对于它们来说;because意思是因为;they意思是他们;can意思是可以;get意思是得到;almost意思是几乎;everything意思是一切,任何东西;they want意思是他们想要的;on that day意思是在那天,故填这对他们来说是特别的一天,因为在那一天,他们几乎能得到想要的任何东西。

(2)根据常识可知每个生日聚会都有一个在上面有蜡烛的生日蛋糕。birthday party生日聚会,a birthday cake生日蛋糕,故填birthday,cake。

(3)根据if it comes on a school day. It may be on the closest(最近的) weekend.可知如果在上课日过生日,会选择在最近的周末过生日,故填They may have the parties on the closest weekend.。

(4)根据Parents make a wonderful birthday meal for the children可知父母为孩子们做一顿极好的生日餐,与文中And home-made food is a wonderful treat for the children.意思相近,故填And home-made food is a wonderful treat for the children.。

(5)根据全文可知主要讲了孩子们喜欢庆祝自己的生日,并且通常举行生日聚会,即Children usually celebrate their birthdays with a party.,故填Children usually celebrate their birthdays with a party.。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

2.任务型阅读

Hi! I'm Tom, the cat. The dog is Huck. We live with our master Miss Brown in New York. Miss Brown gives us the names after the book Tom Sawyer and HuckleberryFinn. In the book, Tom and Huckleberry are friends. Miss Brown hopes (希望) we can be friends too.

I'm two years old. I like playing ball games with Huck. Huck is good at them too. Sleeping is also my hobby. I feel very good to sleep in the warm sun. Huck is a tall and strong dog. He likes running in the park with Miss Brown every afternoon. I don't go with them. I usually watch TV at home.

Miss Brown likes travelling with us. We are going to California this summer. It is great, right? (1)Who is Tom? ________

(2)What does Miss Brown hope? ________

(3)What is Huck good at? ________

(4)Where does Huck run every afternoon? ________

(5)将文中加下划线的句子翻译成中文。 ________

【答案】(1)Tom is a cat.

(2)She hopes Tom and Huck can be friends. (3)Huck is good at ball games. (4)In the park.

(5)布朗小姐喜欢和我们一起旅行。

【解析】【分析】文章大意:本文以第一人称介绍了一只猫,一只狗和他们的主人的快乐生活。

(1)根据I'm Tom, the cat可知,Tom是一只猫。故答案为Tom is a cat。

(2)根据Miss Brown hopes (希望) we can be friends too可知,布朗小姐希望Tom和Huck也能成为好朋友。故答案为She hopes Tom and Huck can be friends。

(3)根据Huck is good at them too可知Huck擅长球类运动。故答案为Huck is good at ball games。

(4)根据He likes running in the park with Miss Brown every afternoon可知。故答案为In the

park。

(5)Like travelling with us可译为:喜欢和我们一起旅行。故答案为:布朗小姐喜欢和我们一起旅行。

【点评】考查任务型阅读。任务型阅读理解不同于传统的阅读理解,它介于阅读理解与写作之间不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生“写”的能力。由于题目要求形式多样,在同一篇阅读材料中会要求完成不同的任务,因此解题前要先明确任务,做到心中有数。

3.根据短文内容,回答下列问题。

It's December 31, New Year's Eve. Bob and Sally are celebrating the holiday with *heir children, Lucy and Tom. The family is a very happy one. Next year is going to be a very good year for the family.

Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visit Sally's parents in California. Tom is going to finish high school. He is going to move to Boston and go to college. Lucy is going to be 16 years old. She is going to finish middle school and go to high school. In a word, it is going to be a happy year for all of them. (1)How is the family?(不超过7个词)

(2)What are Bob and Sally going to do?(不超过14个词) (3)How old is Lucy going to be?(不超过8个词) 【答案】 (1)The family is a very happy one.

(2)They are going to take a long holiday and visit Sally's parents in California. (3)She is going to be 16 years old.

【解析】【分析】本文主要介绍了鲍勃和萨利一家人在迎接新年的到来,以及他们各自的新年愿望。

(1)根据第一段The family is a very happy one,可知这是一个非常幸福的家庭,故答案为The family is a very happy one。

(2)根据第二段 Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visit Sally's parents in California,可知鲍勃和萨利将要去度假并且看望萨利在加利福尼亚的父母,故答案为They are going to take a long holiday and visit Sally's parents in California。 (3)根据第二段Lucy is going to be 16 years old,可知露西将要是16岁了,故答案为She is going to be 16 years old。

【点评】考查任务型阅读,注意通读全文,带着问题去文章找答案。

4.根据短文内容,回答下列问题。

It's Sunday today. There're many people in the park. Some are walking. Some are drinking tea. Others are watching flowers. Look! Lucy is flying a kite with her brother, Tom. The kite is high in the sky (天空) now. Their parents are sitting under the tree. What are they talking about'? I don't know.

Oh, dear! Look! Lucy's kite is in a big tree now. Tom wants to climb the tree and get it back. But his mother doesn't let him do it. At the moment we can see Polly flying high. It can get the kite

for Lucy. Lucy is very happy to get the kite back. She thanks Polly very much. (1)What day is it today?(不超过3个词) (2)Where are the people now?(不超过5个词) (3)What's Lucy doing?(不超过5个词) 【答案】 (1)It's Sunday today. (2)They're in lee park. (3)She's flying a kite.

【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述周日人们在公园里做各种活动。 (1)根据文章第一句It's Sunday today.可知今天是周日,故答案为It's Sunday today. (2)根据第一段第二句There're many people in the park.可知人们在公园里,故答案为They're in the park.

(3)根据第一段第二行Look! Lucy is flying a kite with her brother, Tom.可知露西在放风筝,故答案为She's flying a kite.

【点评】考查任务型阅读,首先理解问题,然后带着问题在原文中找到答案的依据。

5.根据表格内容,补全短文。

Tickets Opening time Grown- ups (成年人) ¥2.00 9:00 am~4:00 pm Children over(超过) ¥1.00 On Monday 10:00 am~4:00 pm 12 Children under 12 Free Keep the zoo clean! Don't touch, give food to or go near the animals! Here is some information about ________. You can go to the zoo from ________ in the morning to four o'clock in the afternoon from Tuesday to Sunday. But on ________, you can go there from 10:00 am to 4:00 pm. For tickets, the price of the adults is ________. Children over 12 is 1 yuan. Children under 12 is free. When you visit the zoo, you can't touch, ________ or go near the animals!

【答案】 a zoo;nine o'clock;Monday;2 yuan;give food to 【解析】【分析】主要讲了动物园的一些信息。

(1)根据Keep the zoo clean!可知是关于动物园的信息,zoo动物园,可数名词,指的是一个动物园,所以用a zoo,故填a zoo。

(2)根据9:00 am—4:00 pm,可知周二营业时间是从早上九点开始,故填nine o'clock。 (3)根据On Monday 10:00 am—4:00 pm,可知周一营业时间是10:00 am—4:00 pm,故填Monday。

(4)根据Grown- ups (成年人) ¥2.00,可知成年人的票价是2元,故填2 yuan。 (5)根据Don't touch, give food to or go near the animals!可知不要碰动物,给它们食物或靠近它们!故填give food to。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

6.根据内容,补全短文。 Dear Anna,

Thank you for the photo of your family. This is my family photo. My grandfather is on the right. My parents are on the left. My father's name is Mike Smith. He is an English teacher. My mother is Linda Smith. She is not a teacher. That boy is my brother. His name is Mark. He is 12. He is in Class 2 Grade 5. That girl is me. I'm 14. I'm in Class 1 Grade 7.

Susan

In this letter, Susan shows(展示) her ________ to Anna. There are ________ people in this photo. Her grandpa is on the right and her parents are ________. Mike Smith is an English teacher. ________ is her mother. Mark is Susan's ________ and he's 12. Susan is 14 and she's in Class 1 Grade 7.

【答案】 family photo;five;on the left;Linda Smith;brother 【解析】【分析】主要讲了Susan向Anna介绍了自己的全家福。

(1)句意:Susan向Anna展示了她的全家福。根据This is my family photo.这是我的全家福,可知是family photo全家福,故填family photo。

(2)句意:在这张照片里有5人。根据My grandfather is on the right. My parents are on the left.That boy is my brother.可知家里有爷爷、爸爸、妈妈、弟弟和Susan,一共5人,即five,故填five。

(3)句意:他的爷爷在右边,他的父母在左边。根据My parents are on the left.可知父母在左边,故填on the left。

(4)句意:Linda Smith是她的妈妈。根据My mother is Linda Smith.可知妈妈是Linda Smith,故填Linda Smith。

(5)句意:Mark是Susan的弟弟。根据That boy is my brother. His name is Mark.可知Mark是弟弟,故填brother。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

7.根据短文内容,完成表格。

Hello, boys and girls. My name is Tony Smith. I'm twelve years old and I'm from London, England. It's a big and busy city. My favourite colour is green and it's the colour of trees. Swimming is my favourite sport. In summer, I often swim with my friends. I have a pen friend. His name is Jim Brown and he'.s eleven years old. He's from New York, America. Yellow is his favourite colour and he likes playing basketball very much. Some information about Tony and Jim Name Age From Favourite colour Favourite ________ swimming ________ Tony Smith ________ England ________ Jim Brown 11 ________ yellow 【答案】 sports;twelve/12;green;America;(playing) basketball 【解析】【分析】主要讲了Tony和朋友Jim的一些信息。 (1)根据全文可知主要讲了最喜爱的颜色和运动,故填sports。

(2)根据My name is Tony Smith. I'm twelve years old可知Tony12岁了,故填twelve/12。 (3)根据My favourite colour is green,可知Tony最最爱的颜色的绿色,故填green。 (4)根据He's from New York, America.可知来自美国纽约,故填America。

(5)根据he likes playing basketball very much.可知喜欢打篮球,故填(playing) basketball。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

8.根据短文内容,回答下列问题。

Good morning, everyone! I'm Miss Li. I am an English teacher. There are twenty boys and twenty-two girls in my class. This is Betty. She is an American girl. She likes football. This is Tony. He is an English boy. He likes basketball. His favourite day is Saturday. Yellow is his favourite colour. This is Daming and he is Chinese. He likes white best. Table tennis is his favourite sport. (1)What is Miss Li? (不超过4个词)

(2)How many students are there in the class? (不超过1个词) (3)Where is Betty from?(不超过3个词) (4)What's Tony's favourite day? (不超过1个词) (5)What's Daming's favourite colour? (不超过1个词) 【答案】 (1)She's an English teacher. (2)Forty two. /42. (3)She's from America. (4)Saturday. (5)White.

【解析】【分析】大意:这是对自己班上的学生人数及几个学生的基本情况做了一些简单的介绍,教英语,她所在的班上有42名学生。

(1)根据I am an English teacher.可知,她是一名英语老师,故填She's an English teacher.。

(2)根据There are twenty boys and twenty-two girls in my class. 可知,班上用20名男生和22名女生,共42名学生,故填 Forty two。 /42。

(3)根据She is an American girl.可知,她来自美国,故填 She's from America。 (4)根据 His favourite day is Saturday.可知,他最喜欢星期六,故填Saturdy。 (5)根据He likes white best.可知,大明最喜欢白色,故填White。

【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。

9.阅读下面材料,从A~E所给的信息中选出与61~65小题相匹配的选项。 A. Laundry(洗衣店) Coat: $8 Sweater: $10 Call: 435-2378 C. Do the Dishes Price: $20 B. Wash Center Motorcycle: $20 Car: $30 Call 541-2348 D. Plant Trees Price: $50/hour Call: 687-27 E. Flower Shop Call: 529-2176 Price: roses $ 60/bunch(束), carnations $ 60/bunch ... Call 632-2398 (1)Peter and his friends have a big dinner. Now, his kitchen is in a mess(一团糟). (2)Mrs. Brown buys a house with a big garden, and he wants to grow some trees in it. (3)Mr. Green is very busy these days. Now there are too many dirty clothes at home. (4)Mr. Smith is in hospital. His students want to visit him and buy some flowers. (5)Jim's father often drives his car to work and sometimes he goes to have his car cleaned. 【答案】 (1)C (2)D (3)A (4)E (5)B

【解析】【分析】主要讲了5则信息。

(1)根据his kitchen is in a mess(一团糟).可知厨房一团糟,而C.Do the Dishes 洗碗,与厨房有关,故选C。

(2)根据Mrs. Brown buys a house with a big garden, and he wants to grow some trees in it.可知想在花园里种树,而 D.Plant Trees讲的是种树,故选D。

(3)根据Now there are too many dirty clothes at home.可知家里有许多脏衣服,而A.Laundry(洗衣店)讲的是洗衣店,故选A。

(4)根据His students want to visit him and buy some flowers.可知学生想买一些花,而E.Flower Shop讲的是花店,故选E。

(5)根据sometimes he goes to have his car cleaned.可知他去洗车,而B.Wash Center讲的是洗车中心,故选B。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。

10.根据短文内容,完成下列各题。

In China, September 10th is a special day. It's Teachers' Day. Teachers' Day began in 1985. It is a great day for all the teachers and also a happy time for us students. How do we spend Teachers’ Day every year?

On that day, we go to school early in the morning, and put a bunch (束) of flowers on our teacher's desk to give him or her a big surprise. Some of us help him or her to do some easy work. And others stand at the school gate to say hello to teachers when they go into the school. In the afternoon, we have a party. We sing and dance with the teachers.

All of us are very happy. The teachers say that the best reward (奖励,奖赏) for them is to see our great progress(进步). (1)When did Teachers' Day start?

(2)Which country celebrate Teachers' Day?

(3)what do we do on that day ?

(4)What is the best reward for teachers ?

(5)Do we sing and dance with the teachers in the afternoon?

【答案】 (1)In 1985.

(2)China.

(3)Put a bunch of flowers on our teacher's desk, help him or her to do some easy work. And others stand at the school gate to say hello to teachers when they go into the school.

(4)Our great progress.

(5)Yes.

【解析】【分析】这篇短文给我们讲述的是中国的教师节,每年的9月10日是教师节,学生们和老师一起庆祝这个节日,他们帮助老师做一些简单的工作,在学校门口问候老师。老师说学生们的进步是对老师最大的奖励。

(1)根据短文中Teachers’ Day began in 1985可知,教师节是从1985年开始的。 (2)根据短文的开头In China, September 10th is a special day可知,在中国,9月10日是一个特殊的节日,由此可知,是中国这个国家在9月10日庆祝教师节。

(3)根据短文第二段的内容On that day, we put a bunch (束) of flowers on our teacher’s desk …Some of us help him or her to do some easy work. And others stand at the school gate to say hello to teachers when they go into the school可知,在教师节那天,我们在老师的桌子上方一束鲜花、帮助老师做一些简单的工作、还有的人在学校门口问候老师。

(4)根据短文的最后The teachers say that the best reward (奖励,奖赏) for them is to see our great progress可知,学生们的进步是对老师对好的奖励。

(5)根据短文中In the afternoon, we have a party. We sing and dance with the teachers可

知,下午的时候,学生们和老师一起唱歌、跳舞。由此可知这个答案是肯定的。

11.任务型阅读

(1)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入的最佳选项,然后回答问题。 A. Are they my aunt's? B. The four keys are your father's. C. It's a key ring (钥匙环) with three keys. D. Can you help me find them? A:Hey, Frank. I need your help. B:What, Mom?

A:Your aunt left (丢下) her keys in our house. ________ B:Yes, Mom. Oh, four keys are on the sofa. ________ A:No, they aren't. ________Your aunt only has three keys. B:I see. Oh, some keys are under the sofa, Mom.________

A:Let me have a look! Great! They're your aunt's. Thank you for your help, my dear son. B:You're welcome.

(2)Where are Frank's aunt's keys? 【答案】 (1)D;A;B;C

(2)They are under the sofa.(Under the sofa.)

【解析】【分析】A.Are they my aunt's?它们是我姑姑的吗? B.The four keys are your father's.这四把钥匙是你爸爸的。

C.It's a key ring (钥匙环) with three keys.它是一个带有三把钥匙的钥匙环。 D.Can you help me find them?你能帮我找到它们吗?

(1)根据后句B:Yes, Mom.可知前句是一般疑问句, A:Hey, Frank. I need your help.可知妈妈需要Frank的帮助,故选D。

(2)根据后句A:No, they aren't.可知前句是一般疑问句,即询问沙发上的四把钥匙是姑姑的吗,故选A。

(3)根据前文four keys are on the sofa.及No, they aren't.可知四把钥匙不是姑姑的,是爸爸的,故选B。

(4)根据前句some keys are under the sofa, Mom可知Frank发现了一些钥匙,以及后句Let me have a look!让我看一看,所以后句是描述钥匙,故选C。

(5)根据some keys are under the sofa可知姑姑的钥匙在沙发下面,故填They are under the sofa.(Under the sofa.)。

【点评】考查任务型阅读,注意首先读懂题意及对话,然后仔细寻找答案。

12.任务型阅读

This is a picture of a classroom. The classroom is not big (A)______ very tidy. You can see a teacher's desk, five desks and six chairs. You can see a boy and a girl, too.

Three books are (B) on the teacher's desk. A pencil case is on the desk. Two pens and two rulers are in the pencil case. (C) 一个书包在椅子上。

The girl is Mary. She is twelve. The boy is Ben. He is thirteen. (D) They are good friends. Their teacher is Miss Green. She is not here. 根据短文内容,完成下列各题 (1)在(A)处填入一个适当的词 (2)对(B)划线部分提问 Three books are on the teacher's desk. (3)翻译句子

将(C)处翻译成英语 ________ 将(D)处翻译成汉语 ________ (4)回答问题 Is Miss Green their teacher? 【答案】 (1)but (2)Where are three books?

(3)A schoolbag is on the chair.;他们是好朋友. (4)Yes, she is.

【解析】【分析】短文大意:本文主要讲述了一张关于教室的照片,然后着重介绍了照片中的人和事。

(1)句意:教室虽然不大,但是非常整洁。根据句意可知空格前后的句意相反,表示转折,故填 but。

(2)句意: 那儿有三本书在老师的桌子上。划线部分表示地点,所以用 Where提问,动词需要紧跟在Where后,故填 Where are three books?

(3) ①一个书包, a schoolbag , 在椅子上 , on the chair,主语是a schoolbag,be动词用is,故答案为A schoolbag is on the chair.

②They,他们,是, are , good friends, 好朋友,故答案为 他们是好朋友.。

(4)根据文中 Their teacher is Miss Green. 可知Miss Green是他们的老师,所以回答是肯定的,一般疑问句的肯定回答,yes,Miss Green是女老师,主语是she,be动词用is,故填 Yes, she is.

【点评】考查任务型阅读,注意浏览全文,同时需要根据上下文的意思推测每个空格的词语或句子,从而填出正确答案。

13.根据短文内容回答问题。

I'm Anna, This is my sister Lily's room. It is always tidy(整洁). This is her desk and that is a chair under the desk. That is a bookcase on the desk. You can see many(许多) books and

model planes in it. My brother Paul makes(制作) these model planes for her. Look at the tape player on the desk. It is white. Where are the tapes? They are in her bag. Where is her bag? It is on the chair.

(1)Whose room is that? (2)Is a chair under the desk? (3)Where are the books?

(4)What does Paul make for his sister? (5)What can you see in the bag? 【答案】(1)It's Lily's room. (2)Yes. It is.

(3)They are in the bookcase. (4)He makes model planes for her. (5)I can see some tapes in the schoolbag.

【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了我姐姐莉莉的房间摆设。

(1)细节理解题。根据This is my sister Lily's room.可知这是莉莉的房间。故答案为:It's Lily's room.

(2)细节理解题。根据that is a chair under the desk.桌子底下有一把椅子。可知这是肯定答语,故答案为:Yes, it is.

(3)细节理解题。根据That is a bookcase on the desk. You can see many(许多) books and model planes in it. 可知书在书橱。故答案为:They are in the bookcase.

(4)细节理解题。根据My brother Paul makes(制作) these model planes for her.可知我哥哥保罗制作了飞机模型。故答案为:He makes model planes for her.

(5)细节理解题。根据Where are the tapes? They are in her bag.可知书包里有些磁带。故答案为:I can see some tapes in the schoolbag.

【点评】此题考查任务型阅读理解。这篇短文内容简单,容易理解。我们在审清题意后带着问题阅读短文,找到问题的正确答案。

14.任务型阅读

A poor (贫穷的) man goes to a rich (富有的) man's house. On the way, he sees a box under a tree. He opens it and sees some apples in it.

The man thinks, \"I will have dinner in the rich man's house. He will give me nice food to eat. It will be very delicious.\" So he doesn't eat the apples. He throws them away (扔掉).

The man walks on and comes to a river. He can't go across it. He waits for some time, but there is no boat coming. \"What a bad day! I can't go to the rich man's house today,\" he thinks. The man has to go back home. He doesn't have any food at home. He is very hungry. He thinks of the apples. He goes back to the tree. He is very happy to see them near the tree, and he eats them quickly.

The story tells us: Do not throw away good things; you may need them some other time. 根据材料内容完成下列任务。

⑴⑵判断正误,⑶选择最佳答案,⑷简要回答问题,⑸将划线句子翻译成汉语。

(1)The poor man sees some apples on a tree.

(2)The poor man is very hungry, so he goes home for dinner. (3)What does the word “delicious” mean(意思是)?

A. 实惠的 B. 方便的 C. 快速的 D. 美味的 (4)Why can't the poor man go to the rich man's house? ________

(5)将划线句子翻译成汉语。 ________ 【答案】(1)0 (2)0 (3)D

(4)Because he can't go across a river.

(5)不要扔掉好东西,他日你可能会需要它们。

【解析】【分析】短文大意:一个穷人在去富人家的路上看到一个盒子,里面装满了苹果,但是他想,富人家里有很多好吃的东西,所以他就把苹果丢掉了。途中有一条河,他等了很久都没有船出现,最终不得不回家。家里什么吃的都没有,他饿得不行,然后就想到了苹果,然后又开心的回去吃了苹果。这个故事告诉我们:不要扔掉好东西,他日你可能会需要它们。

(1)这个穷人在树上看到一些苹果。根据On the way, he sees a box under a tree. He opens it and sees some apples in it.可知苹果在盒子里,故答案为错误。

(2)这个穷人很饿,所以他回家吃晚饭。根据He doesn't have any food at home.可知他在家里什么都没有吃。故答案为错误。

(3)”delicious“是什么意思? 根据单词意思:delicious 美味的,故答案为D。

(4)为什么这个穷人没有去富人家?根据 The man walks on and comes to a river. He can't go across it. He waits for some time, but there is no boat coming. 可知,他遇到了一条河,而又没有船。故答案为:Because he can't go across a river.

(5)Do not throw away good things; you may need them some other time. throw away 丢掉 some other time 某些时候 ,故答案为:不要扔掉好东西,他日你可能会需要它们。 【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

15.请为每个笑话选择最合适的标题,并将答案写在题前的括号内。 A. I can't find it. B. He is really somebody.(他是一个大人物) C. You're right. D. A great man E. Where is the egg? F. I am not wrong. ⑴________ Tom: Dad, give me a dime(十美分).

Father: Boy, you are too old to ask parents for dimes. Son: You're right, Dad. Give me a dollar(美元). ⑵________

Teacher: Can you make a sentence(句子) with the word \"egg\"? Student: Yes. I had a piece of cake yesterday. Teacher: Then where is the \"egg\"? Student: In the cake, Sir. ⑶________

Teacher: Would Shakespeare(莎翁)be a great man if he were alive(活着) today? Student: Of course. Nobody has been 400 years old. . ⑷________

Child: My uncle has 1000 men under him. Man: He is really somebody. What does he do? Child: A gatekeeper(门卫)at the cemetery(墓地). ⑸________

Mum: Look at your socks. One is short; the other is long. You put on the wrong ones. Helen: I am not wrong. Look there! One sock is short and the other sock is long, too. 【答案】C;E;D;B;F

【解析】【分析】(1)Tom:爸爸,给我十美分。Father:孩子,你已经长大了,不应该给父母要美分了。Tom:你是对的,爸爸,给我一美元。结合方框内的标题。可知C. You're right. ”你是对的“,符合要求。故选C。

(2)Teacher:你能用单词egg造个句子吗?Student:好的,昨天我吃了一块蛋糕。Teacher:那么egg在哪?Student:老师,在蛋糕里。结合方框内的标题。可知E. Where is the egg? ”egg在哪里?,符合要求,故选E。

(3)Teacher:莎翁如果活到今天,是个伟人吗?Student:当然了,没有人活到400岁。结合方框内的标题。可知D. A great man“一个伟人”符合要求,故选D。

(4)Child:我的叔叔手下有1000人。Man:他确实是个人物,他是干什么的?Child:墓地的门卫。结合方框内的标题。可知B. He is really somebody.“他是一个大人物”符合要求,故选B。

(5)Mum:看你的袜子,一只短,一只长,你穿错了。Helen:没错!看那里,也是一只短,一只长。结合方框内的标题。可知F. I am not wrong.“我错了”,符合要求,故选F。 【点评】考查补全对话,要求考生在理解细节信息的基础上,进一步概括归纳,从而选出正确答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- obuygou.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务