1.
Sandwich was an Englishman. He lived in the 18th century. Sandwich was rich, and he liked to play cards. He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals. He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread. He put the meat between two pieces of bread and held the food in his left hand while he played cards with his right hand. People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich, we have the word \"Sandwich\" today.
1.The food \"sandwich\" came from the name of an Englishman. 2.Sandwich had a little money, so he played cards for money. 3.Sandwich liked playing cards very much.
4.Sandwich often played cards without any rest.
5.Sandwich's servant made the food \"sandwich\" for him. 6.People didn't think Sandwich's idea was good. 【答案】 1.T 2.F 3.T 4.T 5.F 6.F
【解析】 【分析】
本文介绍了三明治的起源。
1.根据Sandwich was an Englishman.可知,三明治来自一个英国人的名字,故此处与原文一致,故为T。
2.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治很有钱,喜欢打牌,故此处与原文不符,故为F。
3.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。
4.根据He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals.可知,三明治经常打牌,不休息,故此处与原文一致,故为T。
5.根据He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread.可知,三明治让他的侍从给他带来肉和面包,而不是三明治,故此处与原文不符,故为F。
6.根据People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich,可知,人们喜欢三明治这个主意,故此处与原
文不符,故为F。
【点睛】
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找题干所在的语句或段落,进行概括归纳,分析理解,推理总结,判断出正确与错误。例如小题3,根据
Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。
2. Sonia is a student. She likes collecting things. She has a sports
collection(收藏品). She has ten tennis rackets, seven basketballs, four volleyballs and two soccer balls. She likes playing tennis. She plays tennis every day and she is in the school tennis club.
Susan is Sonia's friend. She has a sports collection, too. She has five
basketballs, six volleyballs, three ping-pong bats and many ping-pong balls. She also has two soccer balls. But she doesn't play sports. She only watches ball games on TV or get some sports news in the magazines.
1.What is the passage mainly about? A.Ball games. B.Hobbies. C.School girls. D.Tennis. 2.Sonia likes , but Susan doesn't. A.watching TV B.reading magazines C.playing sports D.collecting things 3.Both Sonia and Susan have two . A.tennis rackets B.ping-pong bats C.volleyballs D.soccer balls 4.Sonia is in the school club. A.tennis B.volleyball C.football D.basketball 5.Sonia and Susan's collection is about . A.clubs B.news C.sports D.magazines 【答案】 1.B 2.C 3.D 4.A 5.C 【解析】 【分析】
文章大意:这是一篇介绍人物的说明文,介绍的Sonia和她的朋友Susan收集的物品。
1.句意:这篇文章是关于什么的?—爱好。
A. Ball games.球类比赛;B. Hobbies爱好;C. School girls.学校女孩;D. Tennis网球,选项A、C、D不全面,只有B选项符合题意。故答案选B。
2.句意:索尼娅喜欢做运动,但是苏珊不喜欢。
根据文章第一段第二行She likes playing tennis以及第二段第三行But she doesn't play sports可知,应该是喜欢做运动,故答案选C。
3.句意:索尼娅和苏珊都有两个足球。
根据第一段第二行She has ten tennis rackets, seven basketballs, four
volleyballs and two soccer balls以及第二段第二行She also has two soccer balls可知,她们都有两个足球。故答案选D。
4.句意:索尼娅在学校的网球俱乐部。
根据第一段最后一行she is in the school tennis club可知,在网球俱乐部,故答案选A。
5.句意:索尼娅和苏珊的收藏品是关于什么的?—运动。
根据文章第一段和第二段整体讲述的运动方面的收藏,故答案选C。
3.I go to school the youth to learn the future. ——Robert Frost Harvard University Type(类型): private Created Time: 1636 Location: Cambridge, Massachusetts, USA Harvard University's history, influence and wealth have made it one of the most famous universities in the world. University of Oxford Type: public(公立的) Created Time: Not quite clear Location: Oxford, Britain The University of Oxford is the second oldest university in the world and the oldest in the English-speaking world. University of Cambridge Type: public Created Time: 1209 Location: Cambridge, Britain The University of Cambridge is the second oldest university in the English-speaking world and the sixth oldest in Europe. Tsinghua University Type: public Created Time: 1211 Location: Haidian District, Beijing, China Tsinghua University was originally(起初) under the name “Tsinghua Xuetang”. The school was renamed “Tsinghua School” in 1912. The university section was founded(建立) in 1925. 1.What is Harvard University famous for? A.People and wealth B.Subjects and country. C.Professors and students.
D.History, influence and wealth.
2.Which one is private of the four universities? A.Harvard University. B.University of Oxford. C.University of Cambridge. D.Tsinghua University.
3.Which of the two universities are located in Britain? A.Harvard University and University of Oxford.
B.University of Oxford and University of Cambridge. C.University of Cambridge and Tsinghua University. D.Tsinghua University and Harvard University.
4.When was the university section founded in Tsinghua University? A.In 1211. B.In 1912. C.In 1925. D.Not quite clear.
5.Which statement isn't true according to the passage above? A.Harvard University was set up in 1636.
B.The University of Oxford is the oldest university in the world.
C.The University of Cambridge is the sixth oldest university in Europe. D.Tsinghua University is located in Beijing now. 【答案】 1.D 2.A 3.B 4.C 5.B 【解析】 【分析】
短文大意:本文是一则广告信息,列举了四所世界名牌大学,分别介绍了学校类型、创办时间、地理位置和办学特色。
1.题意:哈佛大学以什么闻名?细节理解题。根据表格第一栏中最后一句“Harvard University's history, influence and wealth have made it one of the most famous universities in the world.”可知哈佛大学因历史、影响力和财富而出名。故选D。
2.题意:这四所大学中哪一所是私立的?细节理解题。根据表格第一栏中“Type: private”可知哈佛大学是私立大学。故选A。
3.题意:哪两所大学位于英国?推理判断题。根据表格第二栏和第三栏中location可知牛津大学和剑桥大学位于英国。故选B。
4.题意:清华大学是什么时候成立的?细节理解题。根据表格第四栏中最
后一句“The university section was founded in 1925.”可知清华大学部建立于1925年。故选C。
5.题意:根据上面的文章,哪个陈述不正确?细节理解题。A. Harvard University was set up in 1636. 哈佛大学成立于1636年。B. The University of Oxford is the oldest university in the world.牛津大学是世界上最古老的大学。C. The University of Cambridge is the sixth oldest university in Europe. 剑桥大学是欧洲第六所最古老的大学。D. Tsinghua University is located in Beijing now. 清华大学位于北京。根据表格第二栏中“The University of Oxford is the second oldest
university in the world”可知牛津大学是世界第二个最古老的大学,而不是最古老的大学,故选B。
【点睛】
阅读理解题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。这就要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些测试题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。
4.Mum gives little Tom ten yuan.Then little Tom goes shopping.He gets on the bus and sits down next to an old woman.Then he sees the old woman’s handbag is open.There is ten yuan in it.He quickly looks into his pocket.The money isn’t here now! Little Tom is sure that the old woman is a thief(小偷).He decides(决定) to take back the money from the old woman’s bag.He carefully puts his hand into the old woman’s bag, takes the money and says nothing.Suddenly(突然地) the old woman shouts, ‘Where is my money? I can’t find it.There is a thief on the bus.” Little Tom feels strange(奇怪的).Then he sees ten yuan under his seat.Little Tom is thinking a question now, “‘Am I a thief?”
1._________ is sitting beside little Tom. A.A young woman B.An old woman C.A young man D.An old man
2.Little Tom sees _____ in the old woman’s handbag. A.a wallet B.a packet C.ten yuan D.ten dollars 3.Little Tom is sure that the old woman is a ______. A.thief B.teacher C.rich woman D.poor woman 4.Little Tom sees ______ ten yuan under his seat. A.his own B.the old woman’s C.the thief’s D.the driver’s
5.Which of the following is right? A.Little Tom is a bad boy. B.Little Tom often steals(偷) things. C.Mum gives little Tom twenty yuan. D.Little Tom makes a mistake(错误)
【答案】 1.B 2.C 3.A 4.A 5.D 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文讲述的是Tom在公交车上看到挨着他的老太太包里有10元钱,而他自己的 10元钱恰好不见了,他就以为是那个老太太偷了他的。原来他的钱掉在了座位下面,他弄错了。
1.B 细节理解题。根据短文中He gets on the bus and sits down next to an old woman可知,Tom上了一辆公共汽车,坐在一个老太太的旁边。由此可知选B。
2.C 细节理解题。根据短文中Then he sees the old woman’s bag is open. There is ten yuan in it.可知,Tom看到坐在他旁边的老太太的包是开着的,里面有10元钱。故选C。
3.A 细节理解题。根据短文中Little Tom is sure that the old woman is a thief可知,Tom确定那个老太太是一个小偷。故选A。
4.A 细节理解题。根据短文中Then he sees his own ten yuan under his seat可知,Tom的10 元钱在他的座位下面。故应选A。
5.D推理判断题。根据短文的大意可知,Tom发现那个老太太的包里有10元钱,而自己的10元钱不见了,他就以为那个老太太是小偷,偷了他的钱,其实他的钱掉在了他的座位下面。因此Tom其实是弄错了。故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
5.阅读理解。
1.When is Emily’s birthday party? A.In July B.In June 2.What is the letter (信) about?
C.In August.
A.Joy’s birthday party. B.Emily’s birthday party.
C.Uncle Paolo’s birthday party 3.Where is the party? A.In Central Park.
B.Near History Museum. C.At Uncle Paolo’s restaurant.
4.What can they do from 6 : 30 to 7: 45? They can ________. A.go to a concert B.eat and talk C.go to the museum 5.What time does the party start (开始)? It starts at about ________. A.6 : 30 B.7 : 45 C.8 : 00 【答案】 1.A 2.B 3.C 4.B 5.A 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文是Emily写给Joy的一封信,在信中她想邀请Joy来参加她的生日聚会。并且还讲述了一些她生日聚会的事情,如时间、地点、具体安排等。
1.细节理解题。根据短文的开头Are you still coming to my birthday party in July可知,在信中Emily问Joy还会不会来参加她在7月举行的生日聚会。由此可知,Emily的生日聚会是在7月。故选A。
2.主旨大意题。在这封信中Emily向Joy介绍了她的生日聚会的情况,她想邀请Joy来参加。在这个聚会上,他们会一起吃东西,聊天,还会去公园听音乐会。因此这篇短文都是关于Emily的生日聚会的。故选B。
3.细节理解题。根据短文中It’s at Uncle Paolo’s restaurant in the city.可知,Emily的生日聚会将会在城里Paolo叔叔的餐馆里举行。故选C。
4.细节理解题。根据短文中First, we can eat and talk from 6 : 30 to about 7 : 45.可知,在聚会上,从6点半到7点45,他们可以吃东西,聊天。由此可知选B。
5.细节理解题。根据短文中The party is on Saturday, July 2nd at around 6 : 30.可知,Emily的生日聚会将在7月2日大约6点半的时候举行。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。
6.阅读下面一篇短文,从各小题所给的三个选项中选出能回答所提问题的一个最佳答案。
My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve. This is my school, It's No 6
Middle School. I’m in Class 2 Grade 1. My English teacher is Miss Li. At school, I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class. She is a good girl.
1.How old is Sue? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13.
2.Which is her school? A.No. 4 Middle School B.No. 6 Middle School C.No. 8 Middle School
3.Who is her English teacher? A.Miss Lu B.Miss Li C.Miss Liu 4.Which class is Liu Ying in? A.Class Two. B.Class Four C.Class One 5.How old is Liu Ying? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13. 【答案】 1.B 2.B 3.B 4.A 5.A 【解析】 【分析】
我是一个英国女孩,12岁,在6中上学,在1年级2班,是我的英语老师,我的好朋友是刘颖,她11岁,我们在同一个班。
1.细节理解题。根据My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve.可知是12岁,故选B
2.细节理解题。根据This is my school, It's No 6 Middle School.可知是6中,故选B
3.细节理解题。根据My English teacher is Miss Li.可知是;故选B 4.细节理解题。根据I’m in Class 2 Grade 1. I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class.可知也在2班;故选A
5.细节理解题。根据I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven.可知刘颖11岁;故选A
7.Some Travel Information A Week in Thailand Arrive on March 30 for a seven-day stay, rooms only at the Regent Chalet, Cha Am. Accommodation (食宿) is included. £160 Tel: 0871 6 0273 Family trip in Florida Seven nights at the Westgate Inn, Kissimmee. Set off on March 21. Accommodation is included. £450 Tel: 0800 294 8844 Farmhouse in Majorca Family trip in Morocco Seven nights' stay at Can Corso, next Eight-day hiking in the Atlas to Horta. Accommodation (about £90) Mountains. Accommodation is included. isn't included. Arrive on March 14. Arrive on April 18. £50 £260 Tel: 0845 8008080 Tel: 0871 230 8512 1.What number will Mr. Brown call if he wants to book the travel to Thailand? A.0871 230 8512 B.0800 294 8844 C.0871 6 0273 D.0845 800 8080
2.When will Jimmy come back if he leaves for Florida on March 21? A.On March 27. B.On March 28. C.On March 29. D.On March 30.
3.Where should Frank and his four friends go if they want to spend as little money as possible?
A.Thailand B.Portugal C.Majorca. D.Florida 4.What can you do in the Atlas Mountains? A.Hiking B.Swimming C.Skating D.Fishing 5.Which of the following is NOT true according to the travel information? A.Can Corso is very far from Horta.
B.You can enjoy yourself in Thailand for seven days if you take the trip. C.During staying in Morocco, you needn't pay for your meals.
D.If you travel to Thailand, you can stay at the Regent Chalet, Cha Am. 【答案】 1.C 2.B 3.C 4.A 5.A 【解析】 【分析】
本文介绍了四个地方的旅游广告。想要预定去泰国的旅行,应拨打0871 6 0273。去弗罗里达旅行需要一周。在阿特拉斯山进行八日徒步旅行。在Can Corso停留七晚。
1.C
细节理解题。根据A Week in Thailand和Tel: 0871 6 0273可知想要预定去泰国的旅行,应拨打0871 6 0273。故选C。
2.B
推理判断题。根据Family trip in Florida Seven nights at the Westgate Inn,可知去弗罗里达旅行需要一周,如果3月21日出发,应在3月28日回来,故选B。
3.C
推理判断题。根据文中的广告可知:去泰国旅行需要160英镑,去弗罗里达需要450英镑,去Morocco需要260英镑,去Majorca需要50英镑,因此只有去Majorca花费的钱最少。故选C。
4.A
细节理解题。根据Eight-day hiking in the Atlas Mountains.可知在阿特拉斯山进行徒步旅行,故选A。
5.A
推理判断题。根据Seven nights' stay at Can Corso, next to Horta.可知Can Corso紧挨着Horta,故A项与原文不符,故选A。
8. Morning oon Aftern Thursday Morning oon
AfternSunday Monday Tuesday Wednesday ay Friday
Saturd
1.On what day is it windy all day(整天)? A.Monday B.Wednesday C.Thursday D.Saturday 2.What can you do on Friday? A.Run in the park. B.Swim in the pool. C.Make a snowman D.Ride a bike.
3.How’s the weather on Sunday afternoon? A.Cloudy. B.Sunny. C.Rainy D.Windy. 4.How’s the weather on Thursday morning? A.Windy B.Sunny. C.Rainy D.Snowy. 5.What season(季节) is it?
A.Summer. B.Spring(春天). C.Winter. D.Autumn(秋天).
【答案】 1.B 2.C 3.A 4.B 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:本文是一篇天气预报,预报了周日至周六的天气情况。
1.题意:哪一天刮一天风?考查细节理解题。根据最后一栏Wednesday的图片信息,可知周三早上和下午都有风,故选B。
2.题意:星期五你能做什么?考查细节理解题。A. Run in the park. 在公园
里跑步;B. Swim in the pool. 在游泳池游泳;C. Make a snowman堆雪人;D. Ride a bike.骑车。根据Friday一栏的图片信息,可知早上和下午都有雪,故选C。
3.题意:星期日下午的天气怎么样?考查细节理解题。A. Cloudy多云的;B. Sunny晴天的;C. Rainy下雨的;D. Windy有风的。根据Sunday一栏的图片信息,可知下午多云,故选A。
4.题意:星期四早上天气怎么样?考查细节理解题。根据Thursday一栏的图片信息,可知早上是晴天,故选B。
5.题意:这是什么季节?考查综合理解题。A. Summer夏天;B. Spring春天;C. Winter冬天;D. Autumn秋天。根据表格内的图片信息,可知是冬天,故选C。
9.Today is November 8th .It’s Mary’s birthday. She is twelve. Jim, Kate and Bill are her friends. They want to buy some presents(礼物) for Mary. They go to the shop near the school. There are a lot of things in the shop. They buy a big cake,two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books. They want to buy two dolls for Mary, but all the dolls are too dear(贵).
1.What’s the date today? A.Nov. 9th. B.Dec.10th. C.Nov. 8th. D.November 9th. 2.How old is Mary today? _____. A.12 B.13 C.14 D.15 3.Mary has ______ friends. A.three B.four C.two D.only one 4._______ is near the school. A.Their home B.A factory C.The shop D.The farm 5.They buy ______ for Mary. A.a big cake B.two boxes of color pencils C.a pencil case and some nice exercise books D.A, B and C 【答案】 1.C 2.A 3.A 4.C 5.D 【解析】 【分析】
今天是11月8号,是Mary 12岁的生日,她的三个朋友在学校附近的商店里给她买了很多礼物。
1.细节理解题。根据短文的开头Today is November 8th .可知,今天的日期是11月8号。故应选C。
2.细节理解题。根据短文中It’s Mary’s birthday. She is twelve.可知,今天是Mary的生日,她12岁了。由此可知应选A。
3.细节理解题。根据短文中Jim, Kate and Bill are her friends.可知,Jim、Kate和Bill是Mary的朋友,由此可知她有三个朋友。故选A。
4.细节理解题。根据短文中They go to the shop near the school.可知,在学校附近有一个商店,因此商店在学校附近,故选C。
5.细节理解题。根据短文中They buy a big cake,two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books.可知,Mary的三个朋友给她买了一个大蛋糕、两盒彩色铅笔、一个铅笔盒和一些好看的练习本。由此可知A、B和C 加起来就是正确答案,故应选D。
点睛:这篇短文讲述了今天是Mary 12岁的生日,她的三个朋友给她买了很多礼物。短文内容贴近学生们的日常生活,所谈论的话题也是教材中的,学生们都比较熟悉,因此比较容易理解。后面的题目也都是细节理解题,考查学生们运用阅读技巧,快速寻找信息的能力。在每个题目中,我们可以先找到一个关键词,利用它来定位原文的细节,找到答案。例如第1小题,问的是今天的日期,那么我们应注意文章中有数字和月份的句子,在短文的开头第一句话说的就是今天的日期,可以很明显的找到答案。再如第5小题,题目问的是他们给Mary买了什么礼物,我们用buy作为关键词,看他们都买了什么东西,这句话出现在短文的最后,They buy ……,我们可以知道选项A、B和C加起来就是正确答案,故选D。
10.Many students in the USA always take the school bus to school every day. Parents think taking the school bus is very safe(安全的). But sometimes it is also dangerous. Some students died(死亡) because they broke the school bus rules. Here are some school bus rules:
◆Arrive at the bus station early. ◆Wait for the bus at the bus station. ◆Don't play around the bus.
◆Don't run everywhere at the bus station.
◆Don't walk or fight on the bus when it is going. ◆Don't try to get off the bus if doesn’t stop.
These rules are good for students. Remember them and don't break them. So you can keep yourself safe.
1.Taking the school bus to school is always safe. 2.Students can run everywhere at the bus station.
3.Students have to sit on their seats when the bus is going. 4.Students can't get to the bus station late.
5.It can be dangerous if students break the school bus rules. 【答案】 1.F 2.F 3.T 4.T 5.T
【解析】 【分析】
美国的许多学生乘校车去上学,父母认为它很安全,但是有时也很危险,介绍了一些乘校车的规则。
1.细节理解题。根据Parents think taking the school bus is very safe.可知是父母不是学生;故选F
2.细节理解题。根据Don’t run everywhere at the bus station.可知是不能
跑;故选F
3.细节理解题。根据Don't walk or fight in the bus when it is going.可知是必须坐在座位上;故选T
4.细节理解题。根据Wait for the bus at the bus station.可知是不能迟到;故选T
5.细节理解题。根据These rules are good for students.
Remember them and don’t break them.So you can keep yourself safe.可知不遵守规定是危险的;故选T
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- obuygou.com 版权所有 赣ICP备2024042798号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务